27 January 2013

MAKARONILAATIKKO

Syötyäni neljä päivää (yötä) putkeen Subwayssa, Burger Kingissä ja ikuisesti pettämättömässä KFCssä, mieli teki viikon päätteeksi tehdä kunnon kotiruokaa. Ainakin koemaistajan mukaan sain luomuksesta kymmenen pistettä, joten ajattelin jakaa reseptin täällä. Makaronilaatikko on kaikille ennestään tuttu, mutta tein siitä pienen variaation vaihtelun vuoksi. Suosittelen ;) 

En tykkää laittaa mitään tarkkoja määriä ylös, koska itse annostelen aina vähän mielen ja maun mukaan.  Määrät on siis hyvinkin sovellettavissa ja suuntaa antavia!

Tarvitset:

500 g     jauhelihaa
250 g     makaronia
5 dl        maitoa
3            kananmunaa
              FETAA
              AURINKOKUIVATTUJA TOMAATTEJA
              sipulia 
              ripaus juustoraastetta
              mausteita maun mukaan (ite laitoin italian mix, paprikajauhe, suola, pippuri)

Tee näin:

1. Makaronit kiehumaan
2. Pilko sipulit ja laita pannulle kuullottumaan, hetken päästä jauheliha siihen kaveriksi
3. Pilko feta ja aurinkokuivatut tomaatit ja lissa ne ruskistuneeseen jauhelihaseokseen. Laita mukaan mausteet ja anna hautua hetki
4. Kaada jauhelihamössö ja kypsät makaronit lasivuokaan odottelemaan
5. Tee munamaito: Riko kananmunat kulhoon, lisää maito ja sekoita
6. Kaada munamaito vuokaan ja sekoittele tasaiseksi
7. Jos linjat sallii, kuorruta juustoraasteella. Itse käytin mozzarellaa, sopi hyvin fetan ja aurinkokuivatun tomaatin kanssa :)
8. Lykkää koko hommeli uuniin, puolisen tuntia 200 asteessa riittänee. Ota pois, kun laatikon pinta on kauniin värinen ja näyttää makaroonilaatikolta eikä puurolta. 



Noin tunnissa koko homma oli taputeltu ja oli ihan mielettömän hyvää!





No comments:

Post a Comment

SITE DESIGN BY RYLEE BLAKE DESIGNS